Information

Höstens program har kommit och läggs in nedan.

En fantastisk resa....

13 förväntansfulla medlemmar spenderade 3 dagar i Österlen. Torbjörn hade valt boende och förslag till program. Boendet var av högsta klass, lugnt och prydligt med trivsamt värdskap. Huvudresmålet var RIFOs redovisning av årstävlingen i Simrishamn på lördag. Ann-Christine kånkade hem en silverplakett i digital kollektions-klassen under kraftiga applåder.

Vi besökte många fina ställen i Österlen, åt gott och ofta och sov sött på nätterna. Stämningen var, som alltid i vår klubb, på topp.

Torbjörn, vi ser fram emot nästa resa med dej som reseledare! Stort tack för ett fint arrangemang.

Lägger in några av våra egna bilder (Katarina/Håkan) i Galleriet under min flik (Håkan Almkvist). Bilden på Ann-Christine som pristagare är tagen av Börje i dåligt ljus.

/vid pennan HåkanA


Säsongsavslutningen i Lockö kvarn blev kall..kallare..iskall (+3 grader). Men körven den var glödhet, grillades på ässjan i den gamla smedjan. Annat som värmde var Lennart Henrikssons mycket intressanta föredrag om olika insektsarters betydelse för miljön (oavsett vad människan tycker om dom). Vi fick se fina bilder efter att kvarnens elnät kopplats om ett antal gånger. Summa summarum, en kall, trivsam säsongavslutning, med fina tävlingsbilder. Placering 1- 3 redovisade nu (nedanför Viskadalstävlingen), bedömdes av enväldige domaren Lennart Henriksson. 


Söndagen den 28/4 samlades representanter för våra grannfotoklubbar i Viskadalen för redovisning av Viskadalstävlingen 2019, som Hyssna FK arrangerat, Enväldig bildbedömare var Erik Karlsson, yrkesfotograf uppvuxen i Hyssna. Mötet var välbesökt, särskilt av våra grannklubbar. Under redovisningens gång utbyttes många intressanta och lärorika synpunkter och åsikter. Resultatet av tävlingen redovisas nedan. Smakprov på diplomerad kollektion från vår klubb visas på här på hemsidan till höger.Inlagt 24/4-19 av HåkanA. Kalendern ni ser till höger är ett förslag från styrelsen för att göra våra klubbaktiviteter mer överskådliga. Den är alltså ännu inte "igångsatt". För att se vad som är inlagt på prov, klicka på texten i rutan. Har ni synpunkter och idéer om kalendern, kontakta HåkanA via mail eller tfn 0738 434757.


Nu (3 april) har nomineringarna till riksfotoutställningen (RIFO) offentliggjorts. Grattis till Johan Siverklev som antagits och Ann-Christine Carlsson som får utmärkelse. Se separat mail från Ingemar Olsson, samt Facebook, där länk finns RIFO.


Klubben skall medverka på torgdagen i Sätila lördagen den 14 sept med utställning, enkel fotostudio och kamerautställning mellan kl 1000>1400. Detta avses ske i Lundagården centralt i Sätila.


En nyhet så här på vårkanten....

klubben har skaffat SWISH med nummer 123 26 87 150

Mats Wallins Hasselbladskamera (en 500C) med vidvinkel, normal och teleobjektiv har renoverats med gott resultat. 

Kameran finns hos Håkan Almkvist och kan lånas av klubbmedlemmar för fotografering. 

Film och framkallning därav finns att köpa, Håkan har ett litet lager av 120-film.

 

 

Kalender

Tävlingsbilder

Upptakten inför hösten 2019, lite bilder från mötet

Årets bilder 2018


Årets fotograf 2018, Ingela Olofsson. Priset ges till den som presterat sammanlagt bäst i årets månadstävlingar.


Årets bild påsikt; Anders Davidsson

Årets bild digitalt, Margareta Lagerholm