Program för Våren 2019

 

Information om Fotografen Brutus Östling, som kommer till Hyssna Fotoklubb ons 16 jan 2019 i Hyssna Bygdegård.

Se annonser i Markbladet och på Facebook.

"Med en kombination av ivrig nyfikenhet på såväl teknisk utveckling som natur, söker Brutus sig ständigt till nya marker. Men det har inte bara blivit fåglar och vilda djur på Afrikas savanner, även hans svartvita hårdrocksbilder har rönt uppmärksamhet när de ställts ut. Brutus sökande har lett till en rad fotoböcker och praktverk där hans 300 sidor tjocka handbok Konsten att fotografera fåglar och andra djur blivit en klassiker för naturfotografer. 

Brutus Östling bjuder med sina böcker och inspirerande föredrag generöst på den samlade expertis som alla år av fotograferande innebär, och sprider engagerat sin kunskap vidare till såväl äldre som nya generationer fotografer. 

 

 

Brutus Östling är förläggaren som till i 40-årsåldern gav efter för ungdomsdrömmen att bli fotograf. 2005 fick han stort genombrott som fågelfotograf med praktverket Mellan vingspetsarna. Den och flera andra böcker har även kommit ut i USA och Storbritannien. Han har därefter gett ut ytterligare tio fotoböcker av vilka flera blivit storsäljare, de senaste är Under asfalten vilar en strand om albatrosserna på Midway 2011 (där han för första gången även skrev texten själv), den 300-sidiga handboken Konsten att fotografera fåglar och andra djur 2013, Bevingat 2015 och i höst praktverket Under Afrikas himlar, som handlar om hotade savanner och djurlivet på dessa.

Boken Pingvinliv nominerades till Augustpriset 2006, och med boken Att överleva dagen vann Brutus Östling samma pris 2009. 

Fick nyligen för boken Under Afrikas himlar Pandabokspriset, vilket var för fjärde gången han mottog priset ur WWF:s beskyddare kungens hand." 


Månadsmöten våren 2019
Vi som kan träffas 18.00 för mingel. Ordinarie möte börjar med fika 18.30
Vårens programblad har kommit via mail från Torbjörn, samt inlagd under rubriken "Information".
/HåkanA programgruppen
Allmänt


Mingel och fika mellan 18 och 19, ordinarie möte börjar 19:00.

Under hela året förekommer månadstävling (utan närvaroplikt). Varannan gång påsikt, varannan gång digitalt.


Detta ingår i fikaansvaret: Införskaffande av kaffe, tepåsar, bitsocker och tilltugg (bröd, smör och pålägg eller dylikt). Kaffekokning, diskning och städning efter mötet. Lokalen ska återställas till ursprungligt skick (inkl. dammsugning av möteslokalen). Uppsättning och återställning av stativ för tävlingsbilder.

OBS! Om du inte kan komma den dag du har fikaansvar – byt med någon annan på listan.